torsdag 23. september 2010

Internett

Internett er nok verdens mest fantastiske redskap, og noe du er helt nødt til å lære deg å bruke. Med internett kan man snakke med folk fra alle verdens hjørner, sende brev, spille spill, lete etter informasjon og mye, mye mer. Men for å kunne bruke internett trenger du en datamaskin. 
 
En datamaskin er firkantet og trenger elektrisitet for at man skal kan bruke den. Forestill deg at du åpner en bok som kun har to sider. Slik ser en datamaskin ut. På den ene siden har vi noe som vi kaller for en ”pc-skjerm”, denne viser deg bilder. På den andre siden har du mange bokstaver, tall og symboler. Når du trykker på en slik knapp med for eksempel en bokstav, kommer den bokstaven fram på pc-skjermen. Utrolig, eller hva? PC-skjermen viser deg bilder av det du gjør.
Man kan også klikke på skjermen for å velge noe. For å kunne gjøre dette trenger man en ”datamus”. En slik fungerer akkurat som en pekestokk.
Og så var det selve Internettet. Internettet er et slags digert spindelvev hvor alle sammen sitter fast. Når du har Internett, heter det ”å være koblet på internett”. Når du har koblet deg på internett er det bare å kjøre på. For å komme innpå internett bruker man datamusen til å klikke en spesiell plass på pc-skjermen, når du har gjort det er du kommet inn på internett.
Nå har du kommet godt i gang. Øverst på denne pc-skjermen ser man en avlang, hvit rute, hvor det er noen bokstaver. Her kan du skrive inn andre bokstaver for å komme deg inn på en ”internettside”, internettet består av mange, mange, mange slike sider. Da er det bare å prøve seg fram, og spør meg om du trenger hjelp til noe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar